OrKa

nazaj

Program OrKa je pripomoček za strokovne delavce osnovnih šol za ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti dela na šoli. Zagotavlja varno in zaupno okolje za dostop do podatkov, predvsem pa uporabnikom ponuja preprost vpogled v dosežke učencev pri NPZ na šoli in v Sloveniji. Omogoča različne primerjave dosežkov: učencev na šoli z vrstniki v Sloveniji, med oddelki ali učnimi skupinami znotraj šole, po letih ipd. Strokovni delavec lahko za svoje učence pripravi analize po nalogah, pogleda posamezno nalogo z rešitvijo in digitalizirane odgovore učencev. Tako ugotavlja močna in šibka področja v znanju učencev. V programu je na voljo tudi analiza dodane vrednosti, ki meri napredek v znanju učencev od 6. do 9. razreda.

Priročnik za uporabo Orodja za ugotavljanje kakovosti izkazanega znanja (OrKa Ric):
Priročnik OrKa

 

Program Orodje za ugotavljanje kakovosti izkazanega znanja (OrKa RIC) je namenjen učiteljem in ravnateljem, njegove ključne prednosti in način uporabe pa si lahko ogledate v razlagalnem videu.

Razlagalni video je nastal na Uradu za razvoj in kakovost izobraževanja, Sektorju za kakovost in analize na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, v okviru projekta Analitsko središče, ki se financira z evropskimi sredstvi za okrevanje in odpornost, ter v sodelovanju z Državnim izpitnim centrom.

nazaj