Pogoji pri nakupu

nazaj

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.ric.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. S spletno trgovino www.ric.si upravlja Državni izpitni center s sedežem na  Kajuhovi 32 U, 1000 Ljubljana.


CENE IN POPUSTI

Vse cene so v EUR, vsebujejo DDV in veljajo v trenutku potrditve naročila. Pri končnem izračunu na dobavnici ali računu lahko odstopajo zaradi količine ali zaokroževanja (največ 1 cent/kos). Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah, napisanem besedilu in tehničnih opisih brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo dejanskega stanja v celoti. 
Ob naročilu v višini  najmanj 150 EUR vam priznamo 15 % popust razen za FNM, publikacije z že znižanimi cenami in za knjige označene z NOVO (v skladu z Zakonom o enotni ceni knjige). Ob naročilu 30 kosov posamezne knjige pošljemo en izvod te knjige brezplačno (ne velja za knjige, označene z NOVO).
Naročanje poteka v slovenskem jeziku. Sklenjena naročila in računi se arhivirajo na sedežu Državnega izpitnega centra. Kupec lahko pridobi kopijo na podlagi zahtevka po e-pošti na naslov simona.gregoric@ric.si.


DOSTAVA

Naročeno pošljemo preko Pošte Slovenije najkasneje v 5 dneh od naročila. Dostava za naročila v višini vsaj 30,00 EUR je brezplačna, pri naročilih manjše vrednosti pa znašajo stroški pošiljanja 3,48 EUR (DDV vključen) za posamezno pošiljko.


PLAČILO

Kupnino lahko poravnate ob prevzemu naročenega blaga z gotovino ali s plačilom vnaprej. Račun je priložen pošiljki.


ODSTOP OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kot kupec nas lahko v 14 dneh po prejemu blaga pisno obvestite, da odstopate od pogodbe brez navedbe razlogov za odstop. Če odstopite od pogodbe, morate prejeto blago (nepoškodovano in nerabljeno) vrniti najpozneje v 14 dneh po odstopu od pogodbe. Stroške vračila blaga krijete sami. V paket priložite kratek dopis z vašimi kontaktnimi podatki, namenom vračila ter št. vašega TRR za lažje vračilo kupnine. V najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 14 dni od prejetja vrnjenega blaga, vam bomo vrnili že plačano kupnino.

Če je blago poškodovano med transportom ali blago z napako, nas čim prej kontaktirajte, da se dogovorimo za zamenjavo blaga ali vračilo kupnine.


VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Posredovane osebne podatke bomo varovali v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Uporabljali jih bomo izključno v namene nemotenega poteka naročila in za prilagoditev delovanja spletne strani vašim interesom. V nobenem primeru jih ne bomo posredovali v druge namene ali tretji osebi.


VSEBINA SPLETNEGA MESTA

Vsebina, ki se nahaja na spletnem mestu, je informativnega značaja in služi predvsem informiranju. Državni izpitni center se obvezuje, da bo storilo vse kar je v njegovi moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake, zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov.


ZAŠČITA AVTORSKIH PRAVIC

Vsi podatki, slike in besedila na spletni strani www.ric.si so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.


SPLETNE STRANI TRETJIH OSEB

Državni izpitni center ne prevzema odgovornosti za možnost dostopa oz. za vsebino spletnih strani, ki jih priporoča. Povezave z drugimi spletnimi stranmi so navedene zgolj kot pomoč uporabnikom. Te strani uporabljate na lastno odgovornost.


SPREMEMBE POGOJEV

Državni izpitni center si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene. Zaradi teh pravic si ob vsakem obisku našega spletnega mesta pozorno preberite pravila uporabe in pogoje.


INFORMACIJE

Za morebitne dodatne informacije nas lahko pokličete na 01 548 46 69 in 01 548 46 65 ali nam pošljete e-pošto na naslov simona.gregoric@ric.si. Z veseljem bomo odgovorili na zastavljena vprašanja, predloge in želje.


ZAKLJUČEK

Z vstopom na spletno stran soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji.

nazaj