english
domov
zemljevid strani
kolofon
 

datum: 26.05.2006

kategorija: poklicna matura

V soboto, 27. maja 2006, se bo na slovenskih srednjih šolah in drugih izobraževalnih organizacijah pričel osrednji del letošnje mature – spomladanski rok splošne in poklicne mature. Kandidati bodo na ta dan opravljali pisni izpit iz angleščine.


Poklicna matura
Pri poklicni maturi je na spomladanski rok prvič prijavljenih 13.836 kandidatov (lani 13.395) s 167 srednjih šol in drugih izobraževalnih organizacij (lani 166).

V skladu s koledarjem poklicne mature bodo kandidati opravljali pisni izpit iz prvega predmeta, torej iz slovenščine ali italijanščine ali madžarščine, v ponedeljek, 29. maja. Pisni izpit iz tretjega predmeta poklicne mature bodo kandidati opravljali v skladu s prijavo po naslednjem razporedu: iz angleščine v soboto, 27. maja, iz matematike v četrtek, 1. junija, iz nemščine v petek, 9. junija, in iz slovenščine kot drugega jezika oz. italijanščine kot tujega in drugega jezika v torek, 13. junija.

Pisni izpiti iz temeljnih strokovno-teoretičnih predmetov (t. i. drugi predmet poklicne mature) bodo potekali v torek, 30. maja.

Kandidati morajo v okviru četrtega predmeta opraviti seminarsko nalogo ali izdelek oziroma storitev in zagovor v skladu z izobraževalnim programom, v katerem opravljajo poklicno maturo. Izpiti iz četrtega predmeta ter ustni izpiti bodo na šolah potekali od 17. do 27. junija.

Od 17. do 27. junija bodo na šolah potekali ustni izpiti.

Šole bodo kandidate z uspehom na letošnji poklicni maturi seznanile v petek, 7. julija.


Dodatni maturitetni izpiti
Kandidat, ki opravi poklicno maturo, lahko študij nadaljuje na višjih in visokih strokovnih šolah. Če pa želi z opravljeno poklicno maturo nadaljevati študij na univerzi, torej na fakulteti, ki mu je to možnost omogočila v razpisnih pogojih, mora opraviti še izpit iz posameznih predmetov splošne mature. Prijavljenih je 1.617 (lani 1.405) takšnih kandidatov, največ pa jih bo opravljalo maturitetni izpit iz zgodovine, angleščine in matematike.


Podrobnejša maturitetna koledarja, nekateri statistični podatki preteklih let in druge informacije o splošni in poklicni maturi ter ostalih dejavnostih Državnega izpitnega centra so objavljeni na naši spletni strani www.ric.si.mag. Darko Zupanc,
direktor Državnega izpitnega centra
natisni stran
© 2006 Državni izpitni center. Vse pravice pridržane.
založba

nakupovalna košarica

V vaši nakupovalni košarici so sledeči izdelki:

Vaša košarica je prazna.

Revija za učitelje filozofije, dijake in študente
9.00€
Zbirka maturitetnih nalog z rešitvami
11.00€
Zbirka maturitetnih nalog z rešitvami in prilogami
16.50€
Vzorci izpitnih nalog z rešitvami
11.00€
Zbirka maturitetnih nalog z rešitvami
11.00€
Zbirka maturitetnih nalog z rešitvami 2012-2017
14.71€
Zbirka maturitenih nalog z rešitvami in prilogami
16.50€
 
 
 
zastavi vprašanje
6 + 5 =

manjša pisava
večja pisava
natisni stran
sporočila

Državni izpitni center

Kajuhova ulica 32 U

1000 Ljubljana

tel: 01 548 46 00

fax: 01 548 46 01

Poslovni čas je
vsak delovni dan
od ponedeljka do petka
od 8.30 do 15.00 ure.

 

Kje smo?

Prostori Državnega izpitnega centra se nahajajo na Kajuhova ulica 32 U, Ljubljana -  Moste, v neposredni bližini trgovsko-nakupovalnega centra BTC.

zemljevid >>