Vpogledi, ugovori, računske idr. napake pri SM 2011

nazaj

datum: 18.08.2011

kategorija: Splošna matura

Državna komisija za splošno maturo (DK SM) je danes, 18. avgusta, obravnavala ugovore preostalih 39 kandidatov, ki so ugovarjali ocenam ali izračunu ocen pri 72 izpitih. Na podlagi pregleda dokumentacije pri ugovorih na način izračuna izpitne ocene in na podlagi izvedenskih mnenj pri ugovoru na oceno je komisija sprejela odločitev, da se 17 kandidatom pri 19 izpitih ocena izboljša. Med temi kandidati ni nikogar, ki je bil pred ugovori neuspešen in bi s popravljeno oceno po ugovoru maturo opravil. Ostali kandidati v postopku ugovora na oceno ali na izračun ocene niso bili uspešni. DK SM bo kandidatom poslala obvestila o rešitvi njihovih ugovorov danes, 18. avgusta 2011, sklepi o ugovorih in nova obvestila o uspehu oz. maturitetna spričevala pa bodo kandidatom vročeni naknadno.

Pri spomladanskem roku splošne mature je skupaj 683 kandidatov ugovarjalo ocenam pri 992 izpitih (od skupno 42.645 opravljenih izpitov). Po ugovoru se je 197 kandidatom pri 219 izpitih ocena izboljšala.

Kakor v prejšnjih letih so bili tudi tokrat vsi ugovori rešeni dovolj zgodaj, pred začetkom jesenskega izpitnega roka splošne mature.


Dr. Darko Zupanc,
direktor Državnega izpitnega centra
nazaj