english
domov
zemljevid strani
kolofon
 

datum: 19.03.2020

kategorija: ric

Spoštovani,

na Državnem izpitnem centru dnevno spremljamo stanje in ukrepe za preprečitev širjenja korona virusa. Ocenjujemo, da trenutno ni potrebe, da bi morale državne komisije pristojne za izvedbo zunanjih preverjanj in ocenjevanj znanja spremeniti zadnji dan za prijave ter datume pisnih in ustnih izpitov v spomladanskem izpitnem roku splošne in poklicne mature ter nacionalnega preverjanja znanja za učence 6. in 9. razreda osnovne šole.

Organizacija zbiranja prijav kandidatov k splošni in poklicni maturi ter k posameznim izpitom mature teče po ustaljenih poteh oddaje prijav, ki so veljale tekom šolskega leta, in še vedno veljajo. Zaradi omejitev širjenja korona virusa se priporoča, da kandidati pošiljajo in šole sprejemajo prijave na šolo predvsem po elektronski pošti. Datum prijave za splošno in poklicno maturo ter za posamezne izpite mature, 31. 3. 2020 ostaja NESPREMENJEN.

Zavedamo se, da se v teh razmerah pri maturi pojavlja veliko vprašanj o zaključevanju aktivnosti pri praktičnih delih maturitetnih izpitov, kjer datume za izvedbo postavljajo šolske maturitetne komisije in državni komisiji. Ker so pri praktičnih delih izpitov prakse na šolah različne, Ric ne more objaviti splošnih navodil, ki bi veljala za vse šole in kandidate. Šole bodo z učitelji predmetov svojim kandidatom (tudi zunanjim) sporočale navodila na vsaki šoli posebej. Pomembno je, da se tudi vsi kandidati sami seznanjajo z obvestili šol oz. stopijo v stik s šolo, kjer bodo opravljali izpite.

Do nadaljnjega vsi roki za izvedbo NPZ v 6. in 9. razredu osnovne šole ostajajo nespremenjeni, če pa bi v mesecu aprilu prišlo do sprememb, bodo tako učenci kot njihovi starši o tem seznanjeni tudi preko matične šole.

Lep pozdrav,

dr. Darko Zupanc,
direktor Državnega izpitnega centra

 

natisni stran
© 2006 Državni izpitni center. Vse pravice pridržane.
založba

nakupovalna košarica

V vaši nakupovalni košarici so sledeči izdelki:

Vaša košarica je prazna.

Vzorci izpitnih nalog z rešitvami
11.00€
Zbirka maturitetnih nalog z rešitvami 2011-2016
14.71€
iz matematike pri poklicni maturi
11.00€
Zbirka maturitetnih nalog z rešitvami
14.71€
Jože Stropnik s sodelavci
2.30€
Zbirka maturitetnih nalog z rešitvami
11.00€
Zbirka izbranih mat. nalog z napotki in rešitvami
11.00€
 
 
 
zastavi vprašanje
8 + 7 =

manjša pisava
večja pisava
natisni stran
sporočila

Državni izpitni center

Kajuhova ulica 32 U

1000 Ljubljana

tel: 01 548 46 00

fax: 01 548 46 01

Poslovni čas je
vsak delovni dan
od ponedeljka do petka
od 8.30 do 15.00 ure.

 

Kje smo?

Prostori Državnega izpitnega centra se nahajajo na Kajuhova ulica 32 U, Ljubljana -  Moste, v neposredni bližini trgovsko-nakupovalnega centra BTC.

zemljevid >>