Ugovori na ocene po spomladanskem roku SM 2009 - 2. seja

nazaj

datum: 19.08.2009

kategorija: Splošna matura

Državna komisija za splošno maturo (DK SM) je na svoji seji včeraj, 18. avgusta, obravnavala ugovore preostalih 95 kandidatov, ki so ugovarjali ocenam ali izračunu ocen pri 171 izpitih. Na podlagi pregleda dokumentacije pri ugovorih na način izračuna izpitne ocene in na podlagi izvedenskih mnenj pri ugovoru na oceno je komisija sprejela odločitev, da se 28 kandidatom pri 35 izpitih ocena izboljša, od teh je 5 kandidatov po pozitivno rešenem ugovoru splošno maturo opravilo. Ostali kandidati v postopku ugovora na oceno ali na izračun ocene niso bili uspešni. DK SM je kandidatom poslala obvestila o rešitvi njihovih ugovorov včeraj, 18. avgusta 2009, sklepi o ugovorih in nova obvestila o uspehu oz. maturitetna spričevala pa bodo kandidatom vročeni naknadno.

Pri spomladanskem roku splošne mature je skupaj 691 kandidatov ugovarjalo ocenam pri 1.002 izpitih (od skupno približno 46.400 opravljenih izpitov). Po ugovoru se je 202 kandidatom pri 236 izpitih ocena izboljšala. Enemu kandidatu je bil ugovor, kot prepozen, zavržen.

Kakor v prejšnjih letih so bili tudi tokrat vsi ugovori rešeni dovolj zgodaj, pred začetkom jesenskega izpitnega roka splošne mature.

Mag. Darko Zupanc,
direktor Državnega izpitnega centra
nazaj