Vpogledi, ugovori, računske idr. napake pri SM 2012 - spomladanski rok

nazaj

datum: 21.08.2012

kategorija: Splošna matura

Državna komisija za splošno maturo (DK SM) je na svoji 2. izredni pritožbeni seji danes, 21. avgusta, obravnavala ugovore preostalih 139 kandidatov, ki so ugovarjali ocenam ali izračunu ocen pri 253 izpitih. Na podlagi pregleda dokumentacije pri ugovorih na način izračuna izpitne ocene in izvedenskih mnenj pri ugovoru na oceno je komisija sprejela odločitev, da se 36 kandidatom pri 43 izpitih ocena izboljša, od teh je 5 kandidatov po pozitivno rešenem ugovoru splošno maturo opravilo. Ostali kandidati v postopku ugovora na oceno ali na izračun ocene niso bili uspešni. DK SM bo kandidatom poslala obvestila o rešitvi njihovih ugovorov jutri, 22. avgusta 2012. Kandidati lahko jutri od desete ure dalje rezultate ugovorov z geslom preverijo tudi na spletnem naslovu http://matura.ric.si.
Sklepi o ugovorih in nova obvestila o uspehu oz. maturitetna spričevala pa bodo kandidatom vročeni naknadno.  

 Pri spomladanskem roku splošne mature je skupaj 657 kandidatov ugovarjalo ocenam pri 967 izpitih (od skupno 39.755 opravljenih izpitov). Po ugovoru se je 158 kandidatom pri 174 izpitih ocena izboljšala.  

Tako kakor v prejšnjih letih so bili tudi tokrat vsi ugovori rešeni dovolj zgodaj, pred začetkom jesenskega izpitnega roka splošne mature.    

Dr. Darko Zupanc, 
 v. d. direktorja Državnega izpitnega centra

nazaj